Autentifică-te pentru acces rapid la cele mai bune afaceri. Click aici dacă nu ai deja un cont deschis.

Consultări Guvernamentale pentru Stabilirea Datei Alegerilor Prezidențiale

30 iunie 2024 20:16   Avizier   București   16 vizualizări Referinţă: 63

Localitate: București


Guvernul a anunțat programul consultărilor cu partidele reprezentate în Parlament pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale din acest an. Consultările vor avea loc luni, 1 iulie, la Palatul Victoria, după următorul program:

  • 10:00 USR
  • 11:00 AUR
  • 14:00 UDMR
  • 15:00 SOS
  • 16:00 Grupul Minorităților Naționale
  • 17:00 PUSL

Marcel Ciolacu, premierul României, va participa alături de viceprim-ministrul Marian Neacșu și vicepremierul Cătălin Predoiu. Consultările vor continua și marți cu alte formațiuni politice.

Disensiuni între PSD și PNL

Discuțiile au loc pe fondul dezacordurilor dintre PSD și PNL privind data alegerilor. PSD propune 15 septembrie pentru primul tur, în timp ce PNL preferă luna noiembrie. PNL va discuta acest subiect în ședința Biroului Politic Național de luni, la ora 13:00.

Participarea Partidelor Politice

Toate partidele parlamentare au confirmat prezența la consultări. USR, reprezentat de Elena Lasconi, consideră consultările o formalitate, dar va participa. AUR, reprezentat de George Simion și alți lideri, condamnă lipsa de asumare a premierului Marcel Ciolacu. UDMR este de acord cu orice variantă pentru alegeri, considerând că stabilirea datei este responsabilitatea Guvernului. PUSL va fi reprezentat de Grațiela Gavrilescu, singura persoană autorizată să ia angajamente în numele partidului.

Sursa imagine: Captura video https://www.facebook.com/guv.ro